inici
Cercar
RECEPTARI TRADICIONAL
     Aquest receptari ha sigut confeccionat per la Garbera Cultural El Guaret. En ell, s'hi han recollit receptes de menjars típics, licors i begudes tradicionals de Cocentaina, de fàcil elaboració.
     Són receptes que per culpa de les noves modes com ara la cuina ràpida, la de receptaris diatòpics o en definitiva, la moda dels menjars forasters, poc a poc van perdent-se a les cases on ja no entra l’àvia carregada de perols, conserves casolanes i molt de temps per fer de la nostra cuina un art més gran que el de la cuina francesa, que no és cap altra cosa que la difusió internacional de la seua pròpia cuina.
     El receptari que us deixem ací, tot i que ha confrontat totes les receptes amb diferents variants, no podia recollir-les totes i per tant en donen una que s'ha considerat més pura o bé, s'hi ha fet una recepta estàndard de totes les variants. Llavors, si algú creu que en té alguna transmesa pel seus majors i més ben elaborada, que no dubte d'emprar-la i que deixe de la nostra per a altra ocasió. Amb aquest receptari el que s'ha volgut és intentar salvar la tradició gastronòmica dels nostres pobles.
     Els ingredients, tot i que no tenen marcats d’una forma explícita el moment de l’any de la seua preparació, sí que s'hi deixa entreveure pels ingredients que necessiten. Aquests, estan recollits dins el mateix text de la recepta ja que s'adonaren que quan els transmetien una recepta mai feien primer un llistat d’ingredients, sinó que sobre la marxa anaven apareixent. Ara bé, els han ressaltat amb altra tipografia perquè es puguen veure a un primer colp d’ull.

Esperem que disfruteu de la vostra cuina, la transmeteu als vostres descendents i...
Bon profit!

Picaeta
Picaeta
De calent
De calent
Casolà 100%
Casolà 100%
Licors i altres begudes
Licors i altres begudes
Dolços, coques i pans
Dolços, coques i pans
Nombre
Contraseña
Login
Copyright. Todos los derechos reservados