'../../../../val/visites-guiades-2019' '../../../../val/que-fer/exposicions-permanents-palau-comtal' '../../../../val/visites-guiades-2019'
inici
Cercar
INGREDIENTS
Caragols
Sal grossa
Tomaca
Ceba
Xoriç coent
Herba-sana

                                                                                          

PREPARACIÓ I ELABORACIÓ

      Els caragols s’han de fer després de les tronades d’estiu. Viudes i moros es troben en els forats dels marges, avellanencs en la dacsa i xonetes en la serra. Només s’han d’agafar caragols amb la banya fora. No són bons els caragols de closca blanca i banya negra.
      Deixar els caragols en un recipient airejat durant dos dies. Transcorregut aquest temps netejar-los amb sal perquè solten el moc. Una volta ben nets i ben rentats amb aigua clara, enganyar-los posant-los al sol dins d’un perol amb aigua tot i untant-li la vora amb sal grossa perquè els caragols no s'escapen. Quan han mort amb la banya fora ja es poden guisar.
      Posar els caragols a bullir. Una volta bullits es tira l’aigua i es renten bé. Posar els caragols al foc amb aigua, quan arranque el bull afegir tomaca i ceba triturada, un trosset de xoriç coent, herba-sana, sal i un raget d’oli. Deixar-ho coure a poquet foc al voltant d’una hora i mitja. Transcorregut aquest temps, ja es poden servir ben calents.
II. Tostons
I. Tostons
II. Mandonguilles de bacallà
II. Mandonguilles de bacallà
III. Mandonguilles de carn
III. Mandonguilles de carn
IV. Sang amb ceba
IV. Sang amb ceba
V. Caragols
V. Caragols
VI. Pericana
VI. Pericana
VII. Espencat
VII. Espencat
VIII. Capellans torrats
VIII. Capellans torrats
IX. Alls durs
IX. Alls durs
X.Amanida
X.Amanida
Nombre
Contraseña
Login
Copyright. Todos los derechos reservados