'../val/que-fer/exposicions-permanents-palau-comtal'
inici
Cercar
Sent-me 2018
SIMPÒSIUM ENCONTRE DE NOVES TENDÈNCIES EN MÚSICA I EDUCACIÓ

Cocentaina (Alacant, Espanya) 11-16 de juliol de 2016
Ignacio García Vidal, director artístic
Estefania Perdomo, artista convidada

ORGANITZA: AJUNTAMENT DE COCENTAINA
Correu electrònic: sentmecocentaina@gmail.com
Twitter: @SENTMEcocentain
Facebook: facebook.com/sentme.cocentaina
www.turismococentaina.com
Informació Sent-me
Informació Sent-Met
Díptic

 • Què és SENT-ME COCENTAINA 2017?

  El terme SENT-ME té en valencià dos significats: escolta’m (oïda) i sent-me (cor). El SENT-ME és un Simpòsium Encontre de Noves Tendències en Música i Educació, és a dir, un espai de trobada entre professionals de la música d’altíssima qualificació i estudiants inquiets per obtenir una formació no sols musical, sinó també humana. SENT-ME, en la seua doble demanda, reclama que el músic del segle XXI ha de ser un ser humà integral, sensible a la realitat que el rodeja i educat no sols en la tècnica instrumental, sinó també en el seu perfil més humà. SENT-ME, a més d’un Curs d’instrument, música de cambra, orquestra i direcció musical, és un fòrum de debat i de trobada amb persones referents en música i educació, un lloc de reflexió sobre el rol que ocupa el músic en el segle XXI, i un Festival de música amb concerts i activitats. La creació de l’Orquestra Simfònica del SENT-ME, que treballarà durant els dies de la trobada, simbolitza l’objectiu principal: sentir-se i escoltar-se els uns als altres.

 • Qui i per què es crea el SENT-ME en 2014?

L"Ajuntament de Cocentaina i Ignacio García Vidal, conscients de la realitat de la formació musical a Espanya, crearen en 2014 la primera edició del SENT-ME amb la finalitat d’oferir als estudiants i públic en general un fòrum diferent, centrat no sols en la preparació tècnica del músic, sinó en la generació d’un fòrum de diàleg i intercanvi d’experiències entre els professors (tots ells respectats solistes d’orquestres internacionals), els especialistes en pedagogia i música invitats, els alumnes, i el públic. En 2017, després de l"èxit i repercusió de les anteriors edicions, es planteja la importància de donar continuïtat a aquesta Trobada, celebrant la quarta edició de SENT-ME COCENTAINA.

 • El mestre Ignacio García Vidal treballa incansablement en projectes musicals en què convergeix la formació social de l’individu amb la seua preparació artística. Va ser durant 10 anys director Artístic Titular i fundador de la Jove Orquestra Simfònica de Salamanca, i treballa formant directors i orquestres infantils i juvenils en tota Llatinoamèrica des de fa anys. Colòmbia, Equador, El Salvador, Uruguai o Argentina són països en què desenvolupa la seua activitat, que realitza vinculat a Fundacions, ministeris d’Educació i Cultura, ambaixades, Centres Culturals i Conservatoris. Actualment dirigeix diferents orquestres professionals, com l’Orquestra Simfònica de RTVE, Simfònica Nacional Argentina, Würzburger Philarmoniker, Filharmònica de Montevideo, Simfònica de Salta o Orchestre Symphonique National Algerienne o el Ensemble Casa Mediterraneo en Alacant, del que és director artístic i titular. Manté una important activitat pedagògica com a professor de la "Tecnicatura en direcció d"Orquestres i Cors Infantils i
  Juvenils" en la Universitat Nacional d"Avellaneda, Buenos Aires
  (Argentina) i altres institucions. Dirigeix regularment orquestres
  infantils i juvenils, i realitza un especial esforç per crear i dirigir
  concerts escolars, didàctics o per a acostar la música a tots els
  públics.

 • A qui va dirigit el SENT-ME?

  El SENT-ME COCENTAINA 2017 va dirigit a tots els estudiants de flauta, oboé, clarinet, saxo, trompa, trompeta, trombó, violí, viola, violoncel, contrabaix i direcció d’orquestra del món. També als xiquets en el SENT-MET. No s’exigiran proves d’accés ni de nivell: tot el món té dret a aprendre. Seran els mateixos professors els que organitzen les classes de la manera més coherent, perquè tots els alumnes reben la seua formació. Encara que l’edat mínima recomanable dels alumnes en les especialitats és de 9/10 anys, poden estudiar-se casos particulars més joves atenent l’interés de l’alumne. Cada especialitat acceptarà un nombre màxim d"11 alumnes actius. El límit màxim d"alumnes actius en Direcció Musical és de 8. Seran ateses les matrícules per ordre d"arribada i s"oferirà la possibilitat de participar com alumne oient una vegada que s"hagen superat les places com a actiu.

  A més, el SENT-ME ofereix la possibilitat extraordinària a tots els interessats (músics o no) de participar en l’activitat denominada “Trobada amb”, que programarà xarrades amb importants professionals de la Música i l’Educació, en un fòrum on exposaran les seues experiències vitals i artístiques, així com els seus projectes. La participació en els "Trobada amb" és totalment oberta i gratuïta.

  Cada nit el SENT-ME oferirà diferents concerts i actuacions, en els quals participaran grups de cambra, solistes, artistes invitats, orquestres, professors i alumnes.

 • Quan? On?

  El SENT-ME tindrà lloc entre el 10 i el 15 de juliol de 2017. Es desenvoluparà a la localitat alacantina de Cocentaina, Vila Comtal de ric patrimoni cultural i artístic situada a les faldes del Parc Natural de la Serra de Mariola, a només 45 km del Mar Mediterrani. Cocentaina reuneix totes les condicions per a convertir-se per uns dies en compte de trobada: Auditori El Teular per a classes i assajos, Palau Comtal del segle XVI, on es realitzaran alguns concerts i classes, Casa de la Joventut, Col·legi San Juan Bosco i Centre Social Real Blanc per a classes, moderna Biblioteca Pública amb totes les comoditats per a l’estudi, i una variada oferta hostalera i de restauració.

Professors
Professors
Horaris i activitats
Horaris i activitats
Matrícula
Matrícula
Continguts
Continguts
Descàrregues
Descàrregues
Concert SIMFONIA N. 9 'Coral'. Ludwig Van Beethoven
Concert SIMFONIA N. 9 “Coral”. Ludwig Van Beethoven
Programes de mà
Programes de mà
Nombre
Contraseña
Login
Copyright. Todos los derechos reservados